Inschrijfformulier MBST-Informatiesessie
Alles weten over dé pijnloze behandeling tegen artrose, osteoporose, wervelklachten, sportblessures en spierscheuringen?
Kom naar de MBST-Informatiesessie in ons Behandelcentrum in Bladel.
Osteoporose is de meest voorkomende aandoening van het skelet respectievelijk de botten. De aandoening leidt tot een verhoogd risico op botbreuken door een verminderde botsterkte. Osteoporose, ook wel 'botontkalking' genoemd, betekent letterlijk "poreuze botten". Botten worden poreus als het lichaam te veel botsubstantie ofwel botweefsel verliest of wanneer het lichaam te weinig botsubstantie vormt. Als het verlies van botweefsel sneller verloopt dan de vorming ervan, verliezen de botten hun dichtheid, worden ze zwakker en breken ze gemakkelijker. In medische termen wordt osteoporose beschreven als een metabolische botziekte met een verminderde botdichtheid. Er wordt onderscheid gemaakt tussen osteoporose met hoge omzetting, d.w.z. een verhoogde botresorptie (botafbraak), wat leidt tot verlies van botsubstantie, en osteoporose met lage omzetting, waarbij verlies van botsubstantie wordt veroorzaakt door een verminderd botmetabolisme (botstofwisseling).
Wereldwijd zijn er meer dan 200 miljoen mensen met osteoporose, nog meer met de eerste osteoporose symptomen. Nu al zijn er in Nederland al meer dan 900.000 mensen met osteoporose. We verwachten dat dit aantal stijgt naar 1.300.000 mensen binnen 10 jaar. Dit vanwege de verdere vergrijzing van de Nederlandse bevolking. In Nederland worden jaarlijks meer dan 150.000 fracturen (bij mensen ouder dan 55 jaar) direct toegeschreven aan osteoporose.
Osteoporose is een botziekte met een sterk verhoogd risico op botbreuken, omdat de botten hun sterkte, stevigheid en stabiliteit verliezen. Het probleem is dat deze ontwikkeling in de meeste gevallen niet duidelijk is voor de getroffenen, omdat de afname van de botdichtheid niet wordt opgemerkt. Botverlies is dus een sluipende ziekte en blijft lange tijd symptoomvrij. Daarom wordt osteoporose veelal pas gediagnosticeerd nadat er een botbreuk is opgetreden. Een vroeg zichtbaar teken van mogelijke osteoporose kan een licht verlies van ‘hoogte/lengte’ zijn vanwege het ineenzakken of ‘krimpen’ van de wervelkolom. Het is dus zaak om vroeg in het stadium van de ontwikkeling van osteoporose actie te ondernemen, let op de osteoporose symptomen!
Andere symptomen van osteoporose, naast het verlies van hoogte/lengte, zijn:
Het MBST-Therapiesysteem is ontwikkeld om op een gerichte manier energie over te brengen op botweefsel (zéér gerichte energie-overdacht). Het doel is preventie, het metabolisme (stofwisseling) te verhogen en herstelmechanismen en regeneratieprocessen van het lichaam opnieuw te triggeren en op gang te brengen om daarmee de botdichtheid te verhogen.